huis
Luchtkanalen reinigen

Een periodiek onderhoud aan uw ventilatiesysteem is belangrijk.
Met name voor de luchtkwaliteit in uw woning is het belangrijk om eens in de zoveel tijd uw systeem te laten reinigen .

Bij ons bent U aan het juiste adres  voor het inwendig reinigen van de luchtkanalen.
Schimmels en bacterien  nestelen zich gedurende de jaren in Uw ventilatie kanalen.

Daarom adviseren wij om deze luchtkanalen eens in de 3 jaar te laten reinigen.
Het resultaat is een betere luchtkwaliteit.

Wij beschiken over het juiste gereedschap om de kanaalreiniging uit te voeren.

Wij maken hierbij gebruik van flexibele assen met een roterende borstel en zetten de kanalen onder druk door middel van een afzuigsysteem. Dit afzuigsysteem zorgt er direct voor dat de bacterien, schimmels en stof direct in een filterzak opgevangen worden.
Op deze manier zijn de kanalen weer volledig schoon.

 

Deze flexibele assen  worden aangesloten op een elektrische boormachine . Door de roterende werking van de borstels wordt een optimale reiniging verkregen. Ons assortiment flexibele assen is opgebouwd uit een 2 tal typen met ieder hun specifieke inzetgebied.

De Superflex as is  het neusje van de zalm als het aankomt op reinigen van luchtkanalen. De as is  geschikt voor de rechthoekige luchtkanalen en de bochtige ronde kanalen met kleine afmetingen.

Op de as word de speciaal ontwikkelde shuttle borstel gemonteerd. Deze borstel heeft een naar achter gerichte bezetting. Bij rotatie spreidt de bezetting zich naar buiten en past zich aan aan de afmeting van het kanaal . Doordat de bezetting naar achter gericht is laat de borstel zich goed invoeren bij bochtige ingangen en scherpe hoeken.

Naast de speciale borstel is deze as ter hoogte van de borstelaansluiting ook uitgevoerd met een flexibele veer. Deze veer kan gemakkelijk een korte bocht van 90° maken.  Deze optie vergemakkelijkt het doorvoeren van de borstel door kanalen met scherpe bochten.

Met de superflex flexibele as kunnen we  luchtkanalen tot een diameter van 200mm reinigen.

De HD  flexibele as van Pressovac is om de grotere luchtkanalen te reinigen. De binnenas van deze flexibele as heeft een grotere diameter waardoor het geheel robuuster is en niet snel breekt. Uiteraard is deze as minder flexibel dan de superflex as maar toch zeer goed in staat om bochten in kanalen te volgen. Het goed kunnen volgen van bochten is mede te danken aan de doordachte constructie van de borstelbevestiging.

Met de HD flexibele as kunnen we  luchtkanalen tot een diameter van 400mm reinigen.