blaklader logo 5
Blåkläder

Product informatie

Wanneer u veel met gereedschappen werkt en uw kleding het in de bouw en dergelijke zwaar te verduren heeft, gebruikt u onze zwaardere stofkwaliteiten. De kledingstukken hebben dubbel en driedubbel gestikte naden op plekken die zwaar worden belast. De samenstelling van de stof is ook belangrijk bij het vinden van een kledingstuk dat voor u geschikt is.

100% katoen

– Een slijtvaste, kleurechte en gesanforiseerde (voorgekrompen) katoenen stof die terug te vinden is in onze ambachtskleding. De dikke stof is geschikt voor laswerkzaamheden wanneer er geen eisen worden gesteld aan vlamvertragende kleding. Enkele voordelen van katoen zijn:
– Zacht en comfortabel.
– Altijd voorgewassen en voorgekrompen.
– Geschikt voor laswerkzaamheden omdat het bestand is tegen vonken en lasspatten.

Polyester/katoen

 – Warm in de winter en koel in de zomer. -Slijtvast en kleurecht. Een allround kwaliteit die wordt gebruikt bij alle beroepen die slijtvaste kleding vereisen. Enkele voordelen van het gebruik van polyester/katoen zijn:
– Slijtvast.
– Krimpt niet.
– Kleurecht.
– Meer olie- en waterafstotend dan katoen.

CORDURA©

 Wij gebruiken CORDURA© van Dupont als versterking van kniezakken en op andere zwaar belaste plaatsen. CORDURA© is 10 keer sterker dan katoen en 3 keer sterker dan een gewone polyestervezel.
Vlamvertragende katoen/polyester – met Proban© behandelde, vlamvertragende stof. De behandeling met Proban heeft een gering effect op de slijtvastheid van de stof.  De kledingstukken zijn ook vlambooggetest.

Modacryl/katoen,

Vlamvertragend, fluorescerend – Deze stof is niet nabehandeld, maar bestaat uit vlamdovende modacryl. Wordt gebruikt in onze vlamvertragende veiligheidskleding. De kleding is tevens vlambooggetest.

 

 

!